Annonse
00:00 - 26. mai 2017

Aslak Bonde om politi og politikk

Politiet ser ut til å lide av notorisk politikerforakt. Forståelig, men politisk uakseptabelt, skriver Aslak Bonde.

Annonse

VG publiserte denne uken en omfattende artikkel om politidirektoratets trenering av arbeidet med å samordne operasjonssentralene for politi, brann og helse. Samme dag trykket Politiforum, medlemsavisen til Politiets Fellesforbund, en spørreundersøkelse som viste at politidirektoratet heller ikke har jobbet for å følge opp Stortingets bestilling om kommunenes involvering i den pågående politireformen.

Artiklene dreier seg om ulike ting, men de bekrefter inntrykket av at politidirektoratet fortsatt forbeholder seg retten til på egen hånd å vurdere om et politisk vedtak er lurt. Dersom politiet kommer til at politikerne ikke har tenkt seg godt om, virker det som om det er helt greit å trenere eller regelrett boikotte vedtaket.

Eller for å gjengi politidirektør Odd Reidar Humlegårds svar når han av VG ble spurt om tidsplanen for å få iverksatt Stortingets vedtak om felles nødsentraler: Tidshorisonten er «helt i det blå». Og det skyldes ifølge Humlegård at Stortingsflertallet har hatt helt urealistiske forventninger. Han omtaler ambisjonene i politireformen som «olympiske leker», og legger til: «Hva politikerne har hatt av kunnskap, eller situasjonsforståelse, vet jeg ikke.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse