Annonse
00:00 - 26. mai 2017

Aslak Bonde om politi og politikk

Politiet ser ut til å lide av notorisk politikerforakt. Forståelig, men politisk uakseptabelt, skriver Aslak Bonde.

Annonse

VG publiserte denne uken en omfattende artikkel om politidirektoratets trenering av arbeidet med å samordne operasjonssentralene for politi, brann og helse. Samme dag trykket Politiforum, medlemsavisen til Politiets Fellesforbund, en spørreundersøkelse som viste at politidirektoratet heller ikke har jobbet for å følge opp Stortingets bestilling om kommunenes involvering i den pågående politireformen.

Artiklene dreier seg om ulike ting, men de bekrefter inntrykket av at politidirektoratet fortsatt forbeholder seg retten til på egen hånd å vurdere om et politisk vedtak er lurt. Dersom politiet kommer til at politikerne ikke har tenkt seg godt om, virker det som om det er helt greit å trenere eller regelrett boikotte vedtaket.

Eller for å gjengi politidirektør Odd Reidar Humlegårds svar når han av VG ble spurt om tidsplanen for å få iverksatt Stortingets vedtak om felles nødsentraler: Tidshorisonten er «helt i det blå». Og det skyldes ifølge Humlegård at Stortingsflertallet har hatt helt urealistiske forventninger. Han omtaler ambisjonene i politireformen som «olympiske leker», og legger til: «Hva politikerne har hatt av kunnskap, eller situasjonsforståelse, vet jeg ikke.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt