Annonse
00:00 - 12. mai 2017

Aslak Bonde: om klima og valgkamp

Årets viktigste klimaspørsmål blir om oljeleting. Det kan løfte klimapartiene og Frp, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Politikere fra alle partier utenom Frp sier at kampen for å begrense klimaendringene er den aller viktigste. Likevel snakker de vanligvis ikke så mye om det i valg­kampen. Meningsmålinger viser at velgerne er mer opptatt av andre saker, som helse, omsorg og skole. I tillegg har det vært vanskelig å få frem tydelige skillelinjer.

MDG, SV og Venstre vil antagelig si seg uenig i at det har vært vanskelig å se forskjell på partiene i klimaspørsmålet. De to sistnevnte har gjort kampen mot olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) til et være eller ikke-være i regjeringsspørsmålet, og de har på den måten blokkert stortingsflertallets ønske om å starte letevirksomhet – ikke bare i én stortingsperiode, men i fire perioder på rad.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse