Annonse
00:00 - 12. mai 2017

Aslak Bonde: om klima og valgkamp

Årets viktigste klimaspørsmål blir om oljeleting. Det kan løfte klimapartiene og Frp, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Politikere fra alle partier utenom Frp sier at kampen for å begrense klimaendringene er den aller viktigste. Likevel snakker de vanligvis ikke så mye om det i valg­kampen. Meningsmålinger viser at velgerne er mer opptatt av andre saker, som helse, omsorg og skole. I tillegg har det vært vanskelig å få frem tydelige skillelinjer.

MDG, SV og Venstre vil antagelig si seg uenig i at det har vært vanskelig å se forskjell på partiene i klimaspørsmålet. De to sistnevnte har gjort kampen mot olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) til et være eller ikke-være i regjeringsspørsmålet, og de har på den måten blokkert stortingsflertallets ønske om å starte letevirksomhet – ikke bare i én stortingsperiode, men i fire perioder på rad.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt