00:00 - 28. april 2017

Tove Gravdal: I terroristenes ærend

En politimann blir drept, en koran blir funnet i drapsmannens bil. Men var det IS-terrorisme, spør Tove Gravdal.

Den 37 år gamle politimannen Xavier Jugelé ble drept i tjeneste på Champs-Élysées torsdag kveld i forrige uke. Drapsmannen var den 39 år gamle fransk-algeriske Karim Cheurfi, som selv ble drept av Jugelés kolleger. Allerede samme kveld erklærte president François Hollande at det dreide seg om terrorisme. Spekulasjonene startet om hvordan dette ville påvirke presidentvalget tre dager senere.

Frank Rossavik i Aftenposten hevdet at «IS har økt faren for at Marine Le Pen blir fransk president». Klassekampen påsto på forsiden at «terrorfrykt tjener Le Pen». Resultatet søndag viste at de tok feil, Le Pens oppslutning på 21,3 prosent lå omtrent der målingene før angrepet indikerte at hun ville lande, til og med litt under.

Annonse