Annonse
00:00 - 28. april 2017

Tenk på barna

Vis meg din IP-adresse, og jeg skal si deg hva slags uhyre du er.

Annonse

Justisminister Per-Willy Amundsen har vært i Storbritannia og lært at det går fint å overvåke folk mye mer, helt uten at undersåttene gjør opprør. For er det en ting som preger den politiske utviklingen i Storbritannia de siste par årene, er det stø kurs og stor tillit til maktapparatet.

Tilltaket er å pålegge nettselskapene å lagre databaser over hvilke abonnenter som har hatt hvilke IP-adresser. Amundsen sa at han har «ingen forståelse for at noen skal ha behov for» å skjerme IP-adressen sin. Dersom det er menneskerettighetene som står i veien for å overvåke folk, sa Amundsen til VG, må vi «tenke gjennom vår tilnærming» til rettighetene. Alt fordi Amundsens hjerte blør: «Jeg er mer opptatt av det barnet som blir utsatt for overgrep.»

Det er ikke vanskelig å se at Amundsen har rett. Prinsippene om privatliv tilhører en annen tid, da makt var noe ondt som ble misbrukt av herskere. I Fremskrittsnorge har ingen skikkelige borgere bruk for å være dissident. I Norge er alle lykkelige for å få være enig med Staten. Den eneste legitime grunn til å skjule noe fra Staten, er at man har noe å skjule fra Staten. Og siden Staten er God, må det man skjuler fra Staten være Ondt. Quod erat demonstrandum.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse