00:00 - 21. april 2017

Roboter, borgerlønn og en harv

Arbeidslinja ligger fast selv om robotene tar over, fastslår Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Unnskyld, partileder! Dette handler ikke om at noen beskyldes for å stjele Senterpartiets klær, men om at Morgenbladet har kommet i skade for å få med seg en dypgrønn, V-halset genser i merinoull fra bakrommet på Folkets hus hvor dette intervjuet fant sted. Genseren er blitt gjenstand for grundig tolkning og alt peker mot at den er Støres. Den kan hentes i garderoben på landsmøtets andre dag.

– La oss få det personlige unna så vi kommer kjapt til sakene. Det hevdes at du er utydelig og at Hadija Tajik har ledet et programarbeid som har gitt tåkete tekst.

– Jeg har møtt få mennesker som i vår urolige tid sier de blir trygge av å møte skråsikkerhet. Ledelse handler om å lytte til folk, invitere dem inn. Dette krever en annen type lederskap enn den vi ser i mange land hvor en sterk mann eller kvinne bare sier: «Følg meg.» Jeg tror likevel både journalister og kommentatorer vil erfare at jeg har beslutningskraft så det holder. Og blant dem som møter meg i arbeid, tror jeg få vil oppfatte meg som uklar.

– Jeg leser partiprogrammet og blir fenget. Det er fordi jeg gjerne vil ha en kjedelig, velbalansert politikk, men det spørs om vi er mange nok til at dere vinner valget.

Annonse