Annonse
00:00 - 07. april 2017

Hva skal universitetet hete?

Annonse

HiOA-rektor Curt Rice ertet tislynelatende på seg hele Forsknings-Norge da han forrige uke tok til orde for å bannlyse forskningsartikler på norsk. Ellers arbeider han nå for at Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) skal få status som universitet. Hva skal det hete? Ifølge Khrono har HiOA brukt cirka 800 000 kroner på konsulenter for å finne ut av dette. Etter en lang prosess står de igjen med tre navneforslag: OsloMet universitet, Aker universitet og Universitetet Nova. Rektor skal være «a big fan of» OsloMet, som står for Oslo Metropolitan University, og er hans eget påfunn. Som slagord ønsker han seg «Ny viten, neste praksis». Curt Rice har bodd i Norge i 25 år og er professor i språkvitenskap.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Når man viderefører dette på akademisk nivå, er det ikke morsomt lenger. Da blir det farlig.»