Annonse
00:00 - 07. april 2017

Hva skal universitetet hete?

Annonse

HiOA-rektor Curt Rice ertet tislynelatende på seg hele Forsknings-Norge da han forrige uke tok til orde for å bannlyse forskningsartikler på norsk. Ellers arbeider han nå for at Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) skal få status som universitet. Hva skal det hete? Ifølge Khrono har HiOA brukt cirka 800 000 kroner på konsulenter for å finne ut av dette. Etter en lang prosess står de igjen med tre navneforslag: OsloMet universitet, Aker universitet og Universitetet Nova. Rektor skal være «a big fan of» OsloMet, som står for Oslo Metropolitan University, og er hans eget påfunn. Som slagord ønsker han seg «Ny viten, neste praksis». Curt Rice har bodd i Norge i 25 år og er professor i språkvitenskap.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Det er kvalifisert galt å påstå at Forfatterforeningen ikke kan omgjøre dommene.»
«Poenget var ikke at André Bjerke var frifunnet, men at han slapp ytterligere straff.»