Annonse
00:00 - 07. april 2017

Aslak Bonde om samferdselspolitikk

Uansett hvor mye en regjering bruker på samferdsel, møter den kritikk. Det finnes alltid en u­bygget vei, skriver Aslak Bonde.

5. april la regjeringen frem Nasjonal transportplan. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Regjeringen la onsdag frem tidenes satsing på samferdsel. I løpet av de kommende tolv årene skal det brukes mer enn tusen milliarder kroner på veier, jernbane, kystfart og flyplasser. Men det ble ingen jubelsending for de blåblå på NRK Dagsrevyen.

Der var toppoppslaget at Frp-statsråd Ketil Solvik-Olsen planlegger å kreve inn nesten elleve milliarder kroner hvert år i bompenger – på tross av at Frp før valget i 2013 lovet å fjerne bomstasjonene. Dessuten gjør ikke statsråden nok for å beskytte alle de bilistene som kjører på rasutsatte veier. Han har bare funnet penger til halvparten av det som er nødvendig.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse