00:00 - 21. april 2017

Aslak Bonde om Ap og hjemmesitterne

Ap ser seg selv som et maktparti enten det har makt eller ikke. Om velgerne også gjør det, går valget dårlig, skriver Aslak Bonde.

Hvis et parti har falt på meningsmålingene fem måneder på rad, er det vanlig at nervøsiteten og misnøyen pipler til overflaten. Men ikke i Arbeiderpartiet. Landsmøtedelegatene, som er samlet i Oslo denne helgen, virker like overbevist som partistrategene om at valgresultatet blir langt bedre enn dagens målinger tilsier.

Optimismen er ganske godt begrunnet. Erfaringen tilsier at Arbeiderpartiet løfter seg i valgkampen. Da endrer den politiske dagsorden seg: Oppmerksomheten om de konfliktfylte enkeltsakene blir erstattet av reportasjer og debatter om styringsdyktighet og de sakene som erfaringsmessig betyr mest for velgerne. Først og fremst dreier det seg om helse, omsorg og skole – politikkfelt der Ap har stor troverdighet.

Annonse