Annonse
00:00 - 10. mars 2017

Stakkars studentene

De fortapte studentene. Hvordan skal det gå? Vi har møtt en som forsaker alt for å lykkes, en som møtte veggen, en som ble sittende foran spillkonsollen og en som skulker forelesninger for å lære mer.

Sterk motivasjon: Sigrid Bratsberg (21) gir alt i studietiden. – Hvis jeg preges av mye dårlig samvittighet i en periode, setter jeg opp i kalenderen når jeg skal ta fri. Da er det satt av tid! sier hun. Skippertaksmetoden: For Alexander Gjermundsen (25) satt det langt inne å møte opp på et studium han mener var av laber kvalitet. Likevel greide han seg fint på eksamener. 
– Jeg har ikke vært på skolen. Det besto av å pugge og ha flaks, sier han.
Annonse

Emma Tollersrud forteller mer om de stakkars norske studentene på Morgenbladets podcast. Abonner gratis via Itunes.

De sover lenge, møter ikke opp, blåser i tilbakemeldinger og bryr seg bare om eksamen. Stadig vekk er profilerte professorer og samfunnsdebattanter frempå med fordømmelser av hvor dårlig det står til med norske studenter. Nå sist, i fjorårets Undervisningsundersøkelse, kom det frem at mange forelesere forarger seg over kunnskapsløse og dårlig forberedte studenter.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse