00:00 - 10. mars 2017

Stakkars studentene

De fortapte studentene. Hvordan skal det gå? Vi har møtt en som forsaker alt for å lykkes, en som møtte veggen, en som ble sittende foran spillkonsollen og en som skulker forelesninger for å lære mer.

Sterk motivasjon: Sigrid Bratsberg (21) gir alt i studietiden. – Hvis jeg preges av mye dårlig samvittighet i en periode, setter jeg opp i kalenderen når jeg skal ta fri. Da er det satt av tid! sier hun. Skippertaksmetoden: For Alexander Gjermundsen (25) satt det langt inne å møte opp på et studium han mener var av laber kvalitet. Likevel greide han seg fint på eksamener. 
– Jeg har ikke vært på skolen. Det besto av å pugge og ha flaks, sier han.

Emma Tollersrud forteller mer om de stakkars norske studentene på Morgenbladets podcast. Abonner gratis via Itunes.

De sover lenge, møter ikke opp, blåser i tilbakemeldinger og bryr seg bare om eksamen. Stadig vekk er profilerte professorer og samfunnsdebattanter frempå med fordømmelser av hvor dårlig det står til med norske studenter. Nå sist, i fjorårets Undervisningsundersøkelse, kom det frem at mange forelesere forarger seg over kunnskapsløse og dårlig forberedte studenter.

Annonse