09:06 - 24. mars 2017

Sennett, kongen og den nordiske modellen

Sosiologen Richard Sennett snek seg unna kongen og forklarte hva som er skummelt med hjemmekontor.

Fordums prakt: Han skulle snakke om Silicon Valley, Norden og moderne arbeidsliv, men innimellom lot Richard Sennett seg distrahere av omgivelsene, cafémiljøet minnet byutviklingssosiologen om hans gamle tanter. Foto: Håkon Gundersen

«Puh, rakk det», tenkte jeg. Kongen og dronningen skulle komme, og Islands president. Straks de var meldt på Universitetsplassen ville det ikke være mulig å slippe ut av Universitetets aula. Det var islandsk statsbesøk tirsdag og uvisst hvorfor de kongelige skulle dra med seg presidenten for å overvære et seminar i regi av Universitet i Oslo om den nordiske modellen som svar på globale utfordringer.

– Jeg tenkte det samme, jeg rakk ut, sa Richard Sennett.

– Etter hvert som jeg blir eldre, blir jeg mer og mer redd for å bli fanget på en stol under seremonier, forklarte han.

Annonse