Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Så lenge det er ekte

Med filmen Drib entrer den norske regissøren Kristoffer Borgli virkelighetsdebatten.

Drib er Kristoffer Borglis første langfilm: Her skytes en av de siste scenene i Los Angeles.

«FREEDOM IS BACK IN STYLE» dundrer det fra radioen i leiebilen vår. Det er april 2016, vi er midt i den amerikanske valgkampen og det virker som leiebilselskapet Hertz har bestemt seg for at det er Rush Limbaugh, den høyrevridde radioverten, vi skal høre på. Det er akkurat som det er umulig å skifte kanal og unnslippe hans nye jingle, om frihet som er på moten, mens vi kjører forbi billboard etter billboard med reklamer for antidepressiva og privat helseforsikring. Og den stiligste mannen i radiovertens frihetsutopi er en reality-stjerne fra The Apprentice.

Når denne artikkelen står på trykk, er han blitt USAs 45. president. Men ennå er det vår i USA, og vi er på vei til den norske regissøren Kristoffer Borgli i Hollywood. Ennå ville du blitt en rik mann eller dame, om du våget å satse penger på at eiendomsmogulen fra Brooklyn en dag skulle kunne beføle atomknappen med de små pølsefingrene sine.

 

Virkelig forvirring. – Hei, mann, du kan ikke spise det, det er en del av scenografien, smeller det fra en ung amerikaner kledd i typisk film­crew-kostyme: jeans, collegegenser og svart tape festet til beltet, i det jeg griper etter et grillet kyllinglår fra en aluminiumsform på et kaotisk film-sett.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse