Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Så lenge det er ekte

Med filmen Drib entrer den norske regissøren Kristoffer Borgli virkelighetsdebatten.

Drib er Kristoffer Borglis første langfilm: Her skytes en av de siste scenene i Los Angeles.

«FREEDOM IS BACK IN STYLE» dundrer det fra radioen i leiebilen vår. Det er april 2016, vi er midt i den amerikanske valgkampen og det virker som leiebilselskapet Hertz har bestemt seg for at det er Rush Limbaugh, den høyrevridde radioverten, vi skal høre på. Det er akkurat som det er umulig å skifte kanal og unnslippe hans nye jingle, om frihet som er på moten, mens vi kjører forbi billboard etter billboard med reklamer for antidepressiva og privat helseforsikring. Og den stiligste mannen i radiovertens frihetsutopi er en reality-stjerne fra The Apprentice.

Når denne artikkelen står på trykk, er han blitt USAs 45. president. Men ennå er det vår i USA, og vi er på vei til den norske regissøren Kristoffer Borgli i Hollywood. Ennå ville du blitt en rik mann eller dame, om du våget å satse penger på at eiendomsmogulen fra Brooklyn en dag skulle kunne beføle atomknappen med de små pølsefingrene sine.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse