Annonse
00:00 - 24. mars 2017

Lite is i Arktis gir tung smog i Kina

Vinteren 2013: Først kunne man se kinesere med munnbind legge ut bilder av sort tåke.

Giftig tåke: 9. januar i år, da dette bildet ble tatt, var sikten under 50 meter i deler av provinshovedstaden Zhengzhou i Henan. Vinder fra Sibir har stor betydning for hvor fort luftforurensningen i Kina flytter på seg.Foto: VCG / Getty Images
Annonse

Slik kunne krimroman-utgaven av fersk forskning om Arktis sett ut. En av konsekvensene av den stadig smeltende isen rundt Nordpolen er, ifølge Yufei Zou og kolleger ved Georgia Institute of Technology, at luftforurensingen øst i Kina blir verre og verre. Hvordan kan dette henge sammen, på tvers av halve kloden?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse