Annonse
00:00 - 24. mars 2017

Lite is i Arktis gir tung smog i Kina

Vinteren 2013: Først kunne man se kinesere med munnbind legge ut bilder av sort tåke.

Giftig tåke: 9. januar i år, da dette bildet ble tatt, var sikten under 50 meter i deler av provinshovedstaden Zhengzhou i Henan. Vinder fra Sibir har stor betydning for hvor fort luftforurensningen i Kina flytter på seg.Foto: VCG / Getty Images
Annonse

 

Slik kunne krimroman-utgaven av fersk forskning om Arktis sett ut. En av konsekvensene av den stadig smeltende isen rundt Nordpolen er, ifølge Yufei Zou og kolleger ved Georgia Institute of Technology, at luftforurensingen øst i Kina blir verre og verre. Hvordan kan dette henge sammen, på tvers av halve kloden?

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt