Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Henter Nils Klim hjem

Samtidig som Onora O´Neill ble kunngjort som årets vinner av Holbergprisen, ble det også klart at årets Nils Klim-pris går til samfunnsøkonom Katrine Vellesen Løken ved universitetet i Bergen for sin forskning på noridske velferdsstater. Nils Klim-prisen går årlig til en nordisk forsker under 35 år som utmerker seg innen samfunnvitenskap, humaniora, juss eller teologi. Ifølge juryen er Vellesen Løken, som ble professor 31 år gammel, «alltid på jakt etter de avgjørende forklaringsfaktorer for å vise hvordan statlig politikk påvirker individuell atferd».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

Men i Nagells innlegg fremstår det uklart hva det betyr å anerkjenne en familieform.
«Er dette et leke-demokrati? Blir de hørt bare fordi de er unge, engasjerte og ivrige?»
Hovedproblemet med logikksjekkernes analyse er deres ikke-uttalte konsekvensetiske premisser.