Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Feminismens voksesmerter

Må kvinnebevegelsen plutselig ta ansvar for kampen til muslimer, transseksuelle og funksjonshemmede? Velkommen til den fjerde bølgen.

Vrir seg unna båssetting: Nora Mehsen, leder i Skeiv Verden, skaper ofte forvirring blant dem som vil plassere henne i en bestemt kategori. Hun synes det kan være fint å bli forvirret selv også.
Annonse

– Når et plagg blir ladet med så mye mening, så blir det noe progressivt, eller noe skeivt, ved å ta det tilbake», sier Nora Mehsen.

Skeiv Verden-lederen, likestillingsbyråkraten og morgenbladspaltisten med røtter i Ungarn, Irak og Stokke i Vestfold, sitter rakt. Hun har øredobber formet som små, juveldekte skjold. Sjakkjakke, og svart tyll på hodet.

– … sånn som at svarte kan bruke ordet «neger» ved å ta det tilbake, at homo kan si «soper» og ta begrepet tilbake. Hodeplagget er et sånt type symbol som er blitt rævkjørt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt