00:00 - 17. mars 2017

Diplomatisk advarsel

Hvis noen mener Tyrkia er ufritt, bør de ikke selv jobbe for å kneble andre, sier Tyrkias ambassadør til Norge, Esat Safak Göktürk, om feiden med Nederland.

Uviss: Skader Tyrkias krangel med Nederland forholdet til EU? – Jeg håper ikke det. Det avhenger av hva EU og andre europeiske land gjør. Uttalelsen fra høykommissærene var ikke lovende, sier Tyrkias ambassadør i Oslo, Esat Safak Göktürk.

En tyrkisk politiker skal ha drevet valgkamp i Norge til støtte for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Hva er synet ditt på det?

– Besøket var i privat regi, det var et tidligere varamedlem av parlamentet fra det styrende partiet, og han har ingen offisiell forbindelse. Han var her på egen hånd, tilsynelatende for å besøke kontakter og personer i det tyrkiske miljøet. Alt foregikk på sivilisert vis, jeg har ingen ytterligere poenger om dette.

Er det tradisjon at tyrkiske politikere kommer til Norge for å holde valgkamp for stemmeberettigede tyrkere her?

Annonse