00:00 - 24. mars 2017

Det er nok å ta tak i, humanist

Den etterlengtede humaniorameldingen inneholder ingen penger, men mange klare beskjeder.

Skal løse samtidens problemer: Humaniorameldingen ble onsdag lansert med et symposium hvor humanister holdt foredrag om samtidsrelevante temaer, som flyktningkrise, krig og tv-serien Game of Thrones. Fotoillustrasjon: Christian Belgaux (kildefoto: Getty Images og Pixa Bay)

På ønskelisten sto penger til alt fra lærebøker til kulturminnevern. Unge toppforskere drømte om finansiering av et humanistisk CERN, universitetsrektorer og dekaner ropte etter friske midler for å redde fremmedspråkene. Eller hva med å få et skikkelig kulturforskningsprogram, slik kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens forgjenger og forbilde Lars Roar Langslet lyktes så godt med på 1980-tallet?

Men da Røe Isaksen onsdag presenterte hovedinnholdet i den kommende stortingsmeldingen om humanistiske fag for et fullsatt auditorium i Sophus Bugges hus på Blindern i Oslo, var noe av det første han sa at «denne meldingen inneholder ingen nye, store kostbare tiltak».

 

Annonse