Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Den nye eliteserien

Annonse

Etter en omfattende prosess, med 150 søkere, har Forskningsrådet nå bestemt hvilke forskningsmiljøer som får status som sentre for fremragende forskning (SFF) de neste ti årene. De ti nye sentrene får i gjennomsnitt 15 millioner kroner i året for å forske på «internasjonalt toppnivå» – totalt 1,5 millarder kroner. Universitetet i Oslo får fem av sentrene, deriblant et tverrfaglig senter for studier av rytme, med utspring i Institutt for musikkvitenskap. NTNU får to teknologiorienterte sentre. I Bergen etableres et senter for å undersøke spranget i menneskets kognitive, teknologiske og sosiale utvikling i Afrika for mellom 50 000 og 100 000 år siden. Det atferdsøkonomiske miljøet ved Norges Handelshøyskole vant frem med en søknad om et nytt senter for å studere ulikhet. Også Folkehelseinstuttet fikk napp med et senter som skal forske på hvordan endringer i familiestruktur og fruktbarhet påvriker helsen vår.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.

Mer fra Ideer

Kritikken handler om Moenes selektive Marx-hyllest og overdrevne festtale, som i sum er egnet til å tegne et villedende glansbilde av Marx’ tenkning.