Annonse
00:00 - 10. mars 2017

Aslak Bonde om barne- og familiepolitikk

Politikk for barn kan bli sentralt i valgkampen – noe som gir grunn til håp for KrF og SV, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner får en vanskelig sak på sitt bord når Oslo-byrådet sender over sin søknad om å få fjerne kontantstøtten i enkelte deler av byen. Byrådsleder Raymond Johansen fortalte onsdag at han vil invitere staten med på et prøveprosjekt for å se om integreringen blir bedre av at man erstatter kontantstøtten med en målrettet satsing på barnehage og arbeidstrening for foreldrene.

 

Sanners problem er at Kristelig Folkeparti vil se på det som en provokasjon om han sier ja til et slikt prøveprosjekt, mens det er stadig flere i regjerings- og støttepartiene som er for. Venstre vil fjerne kontantstøtte-ordningen fortest mulig, mens det både i Høyre og Frp er ventet at landsmøtedebattene vil vise økende motstand. Spesielt for regjeringspartienes hovedstadspolitikere vil det antagelig være sterkt ønskelig å støtte det rødgrønne byrådets ønske om å prøve ut alternativer til kontantstøtten.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse