Annonse
00:00 - 03. mars 2017

– 8. mars er viktigere enn noensinne

– Du kan banne på at jeg kommer til å være her og holde Donald Trump ansvarlig, sier Demokratenes politikerstjerne, Elizabeth Warren.

Vaktmesterdatter som ble professor og senator: – Jeg står på kravene og slåss for vanlige familier som havner i kvikksand på grunn av den nye regjeringen, sier Elizabeth Warren til Morgenbladet. Foto: Jonno Rattman / Redux
Annonse

Vi er her i dag på grunn av kvinners styrke… kvinner skal garantere for at folkets stemmer skal bli hørt, nå som landet vårt går inn i en ny politisk æra.

Da Elizabeth Warren snakket til millioner av kvinner under Women’s March i januar – marsjen som spredte seg fra by til by og land til land – pekte hun ut kvinner som den fremste politiske opposisjonen mot Donald Trump. Hver uke siden har Warren gått løs på Trumps nye administrasjon, foran verdens øyne. På telefon fra Washington erklærer hun at hun akter å fortsette med det.

– 8. mars er en dag vi må feire ved å rette ekstra oppmerksomhet mot lik lønn for likt arbeid og at kvinner selv bestemmer over reproduksjon. Jeg kan ikke tro at jeg fortsatt må si dette i 2017 – men det er viktigere enn noensinne. Og særlig på kvinnedagen, sier Warren, senator fra Massachusetts og den første kvinnelige sådan, til Morgenbladet.

Annonse