Annonse
00:00 - 03. februar 2017

Trumps flyktningregnskap

Donald Trump vil regne på langtids­kostnaden av flyktninger. Se til Norge! skriver Maria Reinertsen.

Annonse

Helt til slutt i Donald Trumps ukesgamle presidentordre, den som utestenger innbyggere fra syv hovedsakelig muslimske land de neste 90 dagene og stopper mottaket av kvoteflyktninger på ubestemt tid, pålegges justisdepartementet å beregne langtidskostnadene av mottak av flyktninger på føderalt og lokalt nivå.

Samtidig hevder Washington Post å ha sett utkastet til atter en presidentordre: Den vil nekte innvandrere opphold i landet om de kvalifiserer for bruk av noen som helst offentlige støtteordninger for lavinntektsgrupper (slik som støtte til helseforsikring for fattige barn). Kanskje vil også Trump dreie eller utvide diskusjonen om innvandrere fra å handle om muslimer som driver terror og meksikanere som stjeler jobber og begår kriminalitet, til å handle om hva innvandrere (uansett hvor lovlydige de måtte være) koster det offentlige? Jusprofessoren David A. Martin tolker i alle fall Trumps presidentordre som en bestilling på et flyktningregnskap i en kommentar på det liberale nettstedet Vox.

Annonse