Annonse
00:00 - 17. februar 2017

Sult med bismak i Sahel

Norsk UD samarbeider med diktatorer for å bekjempe sult og terror i Sahel.

Tvilsom partner: Tsjads autoritære president Idriss Déby er en av Norges samarbeidspartnere i kampen mot sult og terror i Sahel. Her fotografert i presidentpalasset i N‘Djamena i desember. Foto: Alain Jocard / NTB Scanpix
Annonse

24. februar arrangerer Utenriksdepartementet en giverkonferanse i Oslo for Sahel-landene rundt Tsjadsjøen i Sentral-Afrika. Målsetningen er å øke oppslutningen om kampen mot både terror og sult i landene rundt Tsjadsjøen; Niger, Nigeria, Kamerun og Tsjad.

Boko Harams terror gjør livet enda vanskeligere for en i utgangspunktet sårbar og fattig befolkning i dette området. Men i kampen mot terror må vi ikke glemme hvilke regimer vi samarbeider med. Her skal jeg nøye meg med å se på Tsjad.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse