00:00 - 17. februar 2017

Sult med bismak i Sahel

Norsk UD samarbeider med diktatorer for å bekjempe sult og terror i Sahel.

Tvilsom partner: Tsjads autoritære president Idriss Déby er en av Norges samarbeidspartnere i kampen mot sult og terror i Sahel. Her fotografert i presidentpalasset i N‘Djamena i desember. Foto: Alain Jocard / NTB Scanpix

24. februar arrangerer Utenriksdepartementet en giverkonferanse i Oslo for Sahel-landene rundt Tsjadsjøen i Sentral-Afrika. Målsetningen er å øke oppslutningen om kampen mot både terror og sult i landene rundt Tsjadsjøen; Niger, Nigeria, Kamerun og Tsjad.

Boko Harams terror gjør livet enda vanskeligere for en i utgangspunktet sårbar og fattig befolkning i dette området. Men i kampen mot terror må vi ikke glemme hvilke regimer vi samarbeider med. Her skal jeg nøye meg med å se på Tsjad.

Annonse

«Høsten 1993 så den nyslåtte sjefredaktør og aviseier Truls Lie og en liten håndfull medarbeidere den første utgaven av den gjenoppstandne kultur- og kommentaravisen Morgenbladet…»