Annonse
00:00 - 10. februar 2017

Ketil Raknes: Hva nå, USA?

Vil amerikansk demokrati overleve trumpokalypsen? spør Ketil Raknes.

Annonse

 

Mot slutten av sin presidentperiode gikk Richard Nixon ofte rundt i gangene og drakk whisky mens han samtalte høyt med portrettene på veggen. Nixon hadde brukt den amerikanske statsmakten til en altomfattende krig mot sine politiske fiender, men nå hadde de andre institusjonene slått tilbake.

Nixons siste krig var mot det amerikanske rettsvesenet, der han gikk så langt at han hvitvasket penger for å betale de som satt i fengsel for Watergate-innbruddet for å lyge. Nixon endte opp som USAs mest ensomme mann, den selvmedlidende samtalen med seg selv og portrettene på veggen det eneste som var igjen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse