Annonse
00:00 - 03. februar 2017

Glitter i møkka

Alt kommer til å gå så bra, skal du se. Bare hør på den vakre musikken, er det ikke den fra Haisommer?

Annonse

Nyhetsbyrået Reuters publiserte denne uken en huskeliste for journalistikken i 2017. Etter mange gode råd, for eksempel om å ikke snakke offentlig om all frustrasjonen man føler, kommer det et oppmuntrende avsnitt til slutt: Ikke se så mørkt på det – nå får dere bruk for alle triksene dere har lært for å tyne informasjon ut fra regimer i den tredje verden, også her hjemme!

Dette er et eksempel på en ferdighet som det øves mye på for tiden: Å se gull i gråstein, rosinen i blodpølsa, svanen i andungen, grøden i døden. Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen har tatt det på alvor, og skrev at utviklingen hos vår allierte i vest gir håp, fordi den viser at «vilkårene for globaliseringen kan endres hvis det finnes tilstrekkelig vilje».

En scene flimrer for netthinnen: En familie står på gaten, to voksne og to små barn, ved en ambulanse, innpakket i pledd. I bakgrunnen brenner det overtente huset deres. En avisredaktør kommer bort til dem, smiler, lener seg mot dem og sier, medfølende: «Fatt håp! Dette beviser at ingenting varer evig.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse