Annonse
00:00 - 17. februar 2017

Aslak Bonde om Vipps

Vipps kan få nasjonalt monopol på viktige banktjenester. Politikerne er uinteresserte – kanskje fordi de er naive, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Da flere enn 100 banker denne uken kunngjorde at de ville bli med på DnBs mobile betalingsløsning Vipps, varslet de at sammenslåingen må godtas av Konkurransetilsynet. Et stort flertall av oss kommer til å bruke Vipps, og da vil det være logisk for det lille mindretallet også å gå over til den betalingstjenesten nesten alle forholder seg til. Innen få år oppstår det antagelig et monopol for betaling via mobilen, og det blir ikke bare stedet der vi sender penger til hverandre. Planen er at Vipps skal erstatte alle betalingskortene våre og at vi også betaler regninger derfra.

 

Konkurransetilsynet har til oppgave å sikre fri konkurranse på flest mulig markeder. Man skulle tro at det uten videre ville vende tommelen ned for Vipps. Ikke minst skulle man anta at det ville ha dukket opp noen politikere som bekymret seg for monopoliseringen av store deler av bankmarkedet. Konklusjonen til tilsynet har vi ennå ikke, men politikerne vet vi noe om. De bryr seg ikke.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hvorfor ble akkurat bompenger den skjebnesvangre tuen – som velter regjeringen ut i krise og skaper protestpartier i kommuner over hele landet? Bompengene har til nå klart å betjene…»