Annonse
00:00 - 10. februar 2017

Aslak Bonde om stortingsvalget

Ap lager program uten vinner­saker. Støre kan bli statsminister likevel, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Jonas Gahr Støres første prosjekt da han overtok etter Jens Stoltenberg som Ap-leder var å åpne debattene i partiet. Han, som alle de andre i partitoppen, erkjente at de åtte årene med rødgrønn regjering hadde hemmet nytenkningen. Årene i opposisjon og med en ny ledelse skulle brukes til å arbeide frem en ny politikk for en ny tid.

 

Nå, drøye to og et halvt år etter at nytenkningsprosjektet ble startet, kommer resultatene. De viser enten at partiet ikke evner å tenke nytt, eller at det ikke vil. I utkastet til partiprogram, som ble presentert på mandag, er gjenkjennelighetsfaktoren høy. Beskrivelsene av samfunnsutfordringene er fornyet, men løsningene er stort sett kjente – det er også hovedsatsningsområdene arbeid, skole, helse og klima. Nye forslag fremstår mer som komplettering av eksisterende politikk enn av reformering.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt