Annonse
00:00 - 10. februar 2017

Aslak Bonde om stortingsvalget

Ap lager program uten vinner­saker. Støre kan bli statsminister likevel, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Jonas Gahr Støres første prosjekt da han overtok etter Jens Stoltenberg som Ap-leder var å åpne debattene i partiet. Han, som alle de andre i partitoppen, erkjente at de åtte årene med rødgrønn regjering hadde hemmet nytenkningen. Årene i opposisjon og med en ny ledelse skulle brukes til å arbeide frem en ny politikk for en ny tid.

 

Nå, drøye to og et halvt år etter at nytenkningsprosjektet ble startet, kommer resultatene. De viser enten at partiet ikke evner å tenke nytt, eller at det ikke vil. I utkastet til partiprogram, som ble presentert på mandag, er gjenkjennelighetsfaktoren høy. Beskrivelsene av samfunnsutfordringene er fornyet, men løsningene er stort sett kjente – det er også hovedsatsningsområdene arbeid, skole, helse og klima. Nye forslag fremstår mer som komplettering av eksisterende politikk enn av reformering.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse