Annonse
00:00 - 24. februar 2017

Aslak Bonde om kommunereformen

Kommune- og regionreformen kan føre til at regjeringen taper valget, men sikrer ettermælet, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Elever i Oslos nabokommuner skal kunne velge og vrake mellom videregående skoler i hele Østfold, Akershus og Buskerud, mens de ikke får lov til å søke seg til hovedstadens skoler. Det er en av konsekvensene av at Venstre, Krf, Høyre og Fremskrittspartiet denne uken har blitt enige om en regionreform. Oslo får lov til å fortsette som eget fylke, mens det fylket som omkranser og delvis vokser sammen med hovedstaden – nemlig Akershus - skal tvinges til å samarbeide om skole, veier og næringsutvikling med fylker som har ansvar for det samme i Hallingdal, Østfoldbyene og indre Østfold.

 

Logikken er rett og slett fraværende – akkurat like fjern som den er når det gjelder helheten i forslaget til nye regioner. Noen fylker tvinges til å slå seg sammen for å få en tilstrekkelig størrelse, mens Møre og Romsdal av en eller annen grunn slipper å fusjonere med noen. Resultatet er at vi får så uensartede regioner at det ikke er mulig å gi dem nye og viktige oppgaver.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt