Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Trump gir pressen en ny vår

Jack Shafer, en ledende amerikansk mediekommentator, gapskratter av tanken på at Donald Trump skulle klare å undertrykke journalister som ham selv.

Isfront: 11. januar holdt Donald Trump sin første pressekonferanse på nesten seks måneder. Det endte blant annet med utskjelling av CNNs reporter. Foto: John Taggart / Bloomberg / Getty Images
Annonse

– «På sin egen måte har Trump sluppet oss fri», skriver du i din siste spalte i nettavisen Politico. Du anser det som en mulighet for pressen til å lete opp saker utenfor Washington-sirkelen og bak fiendens linjer. Hva mener du med det?

– Trump har erklært krig mot pressen med sine nedsettende kommentarer. Jeg konstaterer at journalister nå må bore inn i byråkratiet – hans byråkrati – for å rapportere om det som skjer. Å oppsøke nyheter utenfor Washington-sirkelen betyr å unngå pressemeldinger og medieklikker.

– Du tror altså dette kan være en mulighet for bedre og mer dyptgående, undersøkende journalistikk?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse