Annonse

Annonse

00:00 - 20. januar 2017

Med lønnsøkning skal underviserne skinne

Regjeringen vil gi undervisning høyere status. Det skjer ikke gjennom å behandle oss som labrotter som må belønnes med ostebiter, mener NTNU-professor Johannes Skaar.

Kvalitetsmelding: Studenter er for ofte blitt som pølser i en fabrikk, innrømmer både regjeringen og utdanningsmiljøet. – Dette er et kulturspørsmål i sektoren, hvor vekten har ligget så mye på forskningsresultater og lite på undervisning, sier statsminister Erna Solberg. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner

Det skal lønne seg å være en god underviser, er det viktigste nye budskapet i stortingsmeldingen for høyere utdanning som legges frem fredag 27. januar.

– Å løfte statusen til det å være en god foreleser, er viktig. I universitets- og høyskolesektoren er det lagt mye vekt på forskningsresultatene, med konkurransearenaer og muligheter for å få ekstra penger og status, og ikke undervisning. Skal du ha mer status som underviser, må du løftes frem og roses, sier statsminister Erna Solberg til Morgenbladet.

Sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterte hun regjeringens tiltak for store deler av universitets- og høyskolesektoren på en konferanse i Oslo denne uken.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse