00:00 - 27. januar 2017

Maskiner i Nirvana

Vernor Vinge er mannen bak begrepet «singularitet». Han håper den vil gi oss en hyggelig fremtid, men kan ikke avvise at den blir verre en vi kan forestille oss.

Spår ekstrem teknologisk utvikling: De samfunnsmessige mulighetene overgår all tidligere menneskelig erfaring, sier Vernor Vinge. Kanskje til og med alle tidligere menneskelige redsler og drømmer. Foto: Vincent Fournier: Reem B #3 [Pal], Barcelona, Spain, 2010, Fra serien Man Machine.

Hør mer om den teknologiske singulariteten på Morgenbladets podcast:

«Innen tretti år vil vi ha teknologiske redskaper til å skape overmenneskelig intelligens. Kort tid etter det vil den menneskelige æra ta slutt.» Slik beskriver Vernor Vinge – amerikansk matematiker og science fiction-forfatter – starten på den teknologiske singulariteten i 1993.

Annonse