Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Maskiner i Nirvana

Vernor Vinge er mannen bak begrepet «singularitet». Han håper den vil gi oss en hyggelig fremtid, men kan ikke avvise at den blir verre en vi kan forestille oss.

Spår ekstrem teknologisk utvikling: De samfunnsmessige mulighetene overgår all tidligere menneskelig erfaring, sier Vernor Vinge. Kanskje til og med alle tidligere menneskelige redsler og drømmer. Foto: Vincent Fournier: Reem B #3 [Pal], Barcelona, Spain, 2010, Fra serien Man Machine.
Annonse

Hør mer om den teknologiske singulariteten på Morgenbladets podcast:

«Innen tretti år vil vi ha teknologiske redskaper til å skape overmenneskelig intelligens. Kort tid etter det vil den menneskelige æra ta slutt.» Slik beskriver Vernor Vinge – amerikansk matematiker og science fiction-forfatter – starten på den teknologiske singulariteten i 1993.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt