Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Lena Lindgren om Breivik-rettssaken

Breivik-rettssaken er uttrykk for en liberal ironi, skriver Lena Lindgren.

Ankesaken: Liberal ironi kalles det når demokratiet insisterer på å vise omsorg mot dem som angriper det. Denne uken startet ankesaken for Anders Behring Breiviks søksmål mot staten, i gymsalen til Skien fengsel. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Annonse

Staten versus Anders Behring Breivik, runde tre.

– Han er en person med stor mental sårbarhet, sier prosessfullmektig Øystein Storrvik.

Brevik sitter ved siden av ham, ser rett frem, han fremstår sterkere nå enn i tingretten i april, mindre pløsete, men det kan skyldes skjegget. Dagen før hadde motparten, regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, referert en samtale mellom Breivik og en fengselsbetjent. Breivik hadde sagt at han fryktet Storrvik ville bygge saken nettopp på hans svakhet, mens han selv vil fremstå som en sterk politisk leder. Men slikt bør vi se bort fra, sier Storrvik, vi bør ikke lytte til Breiviks egne rapporter om at han trives og er frisk, sier Storrvik.

Annonse