Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Gutten som ropte sannhet

Annonse

Det var en gang en gjetergutt som kjedet seg. En dag fant han noe å more seg med: «Ulv! Ulv! Det er en ulv som vil ta sauene!». Etter å ha tenkt seg litt om, la han til: «Og meg, også!» Men da et helt fylkeslag i Høyre dukket opp i busser, var det ingen ulv der, og sauene var like hele. Gutten lo så tårene trillet. Da sa fylkeslaget: «Frykten er virkelig. Den eneste operative virkeligheten er den medierte. Hold brillene mine. Hvor er riflen?» Så husk dette, barn: Alle tror på en løgnhals, selv når han taler usant, dersom løgnens budskap er i overensstemmelse med tilhørerens interesser og/eller forutinntatte ideer.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt