Annonse

Annonse

00:00 - 06. januar 2017

Fra innsiden av norsk fredsdiplomati

Han møtte Taliban-ledere flere ganger i måneden og ble truet på livet av fredssabotører. Nå forteller Alf Arne Ramslien om årene som brobygger i Afghanistan.

Mobilisering: Selvmordsbombere fra en Taliban-fraksjon samlet i den sørøstlige Zabul-provinsen i august 2016. Det er delte meninger i Taliban om å skulle gå inn i fredsforhandlinger, og opprørsgruppen har satt som betingelse at ledernes navn fjernes fra FNs sanksjonsliste og at alle utenlandske soldater trekkes ut av Afghanistan. Foto: Mirwais Khan / AP / NTB Scanpix

En dag tidlig i 2009 lander den norske diplomaten Alf Arne Ramslien i den pakistanske storbyen Karachi. Han har vært her mange ganger før, og har bodd i landet i tre perioder. Han tar frem et sim-kort fra tidligere besøk, setter det inn i telefonen og ser på sms-ene som tikker inn.

– Det første som kom inn var en trussel fra al-Qaida. Jeg tenkte ikke så mye på det, jeg tok ut sim-kortet og satte inn et annet kort jeg hadde brukt, forteller Ramslien.

På dette nummeret lå samme trussel. Han var et drapsmål.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
Årets ukesavis! European Newspaper Award
ABONNEMENT
Fra 170,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse