Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Forventningsfull iforholdisme

Annonse

Nytt år og nye muligheter for språklige kjepphester. I allianse med Aftenpostens Per Egil Hegge slår vi et slag mot den standhaftige iforholdismen, som denne gang rammer NRKs USA-korrespondent Tove Bjørgaas. I Urix mandag sa hun at «Russland har vært i nyhetsbildet i jula i forhold til denne CIA-skandalen» og at «vi så Kinas reaksjon før jul i forhold til det han [Trump] sa om Nord-Korea». Det hørtes ikke vakkert ut. Vi slår videre mot Ciceros forskningsleder Guri Bang, som i Aftenposten skriver at «under Pruitts EPA-ledelse kan vi forvente at Clean Power Plan blir plukket fra hverandre». Det er vel ikke Bangs lyse håp at Donald Trumps påtroppende sjef for miljødirektoratet EPA skal ødelegge en miljøvennlig plan, så hun kunne ha nøyd seg med «å vente» eller «regne med». Men vi lever visst i de forvirrede forventningers tid.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse