Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Forfallets tid

Annonse

«Den jødisk-kristne, europeiske sivilisasjonen befinner seg i sluttfasen», hevder den franske filosofen Michel Onfray i en ny bok som kom ut denne uken. Décadence (forfall) er bokens tittel, med undertittelen «fra Jesus til 11. september, Vestens liv og død». Onfray, som er ateist, sier at nedturen for det jødisk-kristne hegemoniet i Vesten begynte med Nietzsches erklæring om Guds død og nådde et toppunkt med den iranske lederens fatwa mot Salman Rushdie i 1989. Han argumenterer for at et samfunn fundert på forbruk har lite å stille opp med overfor en hær av troende muslimer som er rede til å dø for sin religion, ifølge ­nyhetsbyrået AFP.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Alle vet at forskning bygger på forskning.»
Jeg har aldri skrevet, som Oktober hevder, at forfatterens svenske kone først fikk lese Om våren etter at romanen var utgitt.
Hvordan forholder Den norske Forfatterforening seg til Schiøtz’ gjentatte bruk av foreningens beklagelse?