Annonse
00:00 - 20. januar 2017

Evgeny Morozov om falske nyheter

Falske nyheter bør stoppes, men da må vi bryte Silicon Valleys monopol, skriver Evgeny Morozov.

Annonse

Demokratiet drukner i falske nyheter. Det er konklusjonen vi har hørt den siste tiden: den rasjonelle offentligheten som vi har satt så høyt, går nå til grunne i en skummel epidemi av falske nyheter, internett-memer og artige YouTube-videoer.

Dette har ført til en flom av misforståtte løsningsforslag: å forby internett-memer (foreslått av det spanske regjeringspartiet), å opprette ekspertkommisjoner som skal avgjøre nyheters sannferdighet (en løsning forslått av lederen for Italias konkurransetilsyn), å opprette forsvarssentre mot falske nyheter og bøtelegge aktører som Twitter og Facebook for å spre dem (en fremgangsmåte foreslått av tyske myndigheter).

Annonse