Annonse
00:00 - 20. januar 2017

Evgeny Morozov om falske nyheter

Falske nyheter bør stoppes, men da må vi bryte Silicon Valleys monopol, skriver Evgeny Morozov.

Annonse

Demokratiet drukner i falske nyheter. Det er konklusjonen vi har hørt den siste tiden: den rasjonelle offentligheten som vi har satt så høyt, går nå til grunne i en skummel epidemi av falske nyheter, internett-memer og artige YouTube-videoer.

 

Dette har ført til en flom av misforståtte løsningsforslag: å forby internett-memer (foreslått av det spanske regjeringspartiet), å opprette ekspertkommisjoner som skal avgjøre nyheters sannferdighet (en løsning forslått av lederen for Italias konkurransetilsyn), å opprette forsvarssentre mot falske nyheter og bøtelegge aktører som Twitter og Facebook for å spre dem (en fremgangsmåte foreslått av tyske myndigheter).

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.