Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Aslak Bonde om «Trump-skvetting»

Styringselitens forestillinger om ­moderne byer og tilbakestående ­distrikter gjør at de feiltolker Sps og Frps gjennomslag, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Et nytt ord er i ferd med å feste seg i den politiske debatten: «Trump-skvetting». Dersom en politiker eller et parti kan beskyldes for å stjele retorikk og saker fra den amerikanske presidenten Donald Trump, er de like effektivt slått ned på som om man skulle beskylde dem for å «brunskvette» – hente tankegods fra fascistene og nazistene.

 

Ifølge Senterpartiet drev blant andre Civita-leder Kristin Clemet med Trump-skvetting da hun i en ganske nøktern kommentar i Aftenposten søndag drøftet om vi kunne få en norsk Trump. Hennes svar var soleklart nei – både fordi den politiske kulturen i USA og Norge er meget ulik, og fordi vi har en samfunnsmodell og sterke institusjoner som er mindre sårbare i møte med «ekstrem populisme». Dette er en analyse de aller fleste kommentatorer og politikere slutter seg til.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt