Annonse
00:00 - 20. januar 2017

Aslak Bonde om sysselsetting og talløvelser

Taper regjeringen høstens valg, kan den skylde på uflaks. Oljeprisfallet virker negativt på så mange måter, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Finansminister Siv Jensen overrasket Stortinget på onsdag. I spontanspørretimen viste hun til «helt ferske tall» fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som tydet på at det i de siste tre årene er skapt 80 000 nye jobber, og at de fleste av dem er i private virksomheter.

Allerede mens spørretimen pågikk startet Arbeiderpartiet arbeidet med å ettergå tallene, og det tok ikke lang tid før finanspolitisk talskvinne Marianne Martinsen beskyldte finansministeren for å trikse med tall og å «sause sammen» ulike statistikker og analyser. Det riktige, ifølge Martinsen, er at det i den siste regjeringsperioden er skapt rundt 30 000 nye jobber. I de tre siste kvartalene SSB har tall fra, går antallet arbeidsplasser ned med 11 000.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse