Annonse
00:00 - 09. desember 2016

Maria Reinertsen om flyktningkrisen

Gjør færre flyktninger­ her at flere får hjelp i nærområdene, spør Maria Reinertsen.

Annonse

Ikke siden 1945 har så mange mennesker vært på flukt i verden som nå, ifølge utenriksminister Børge Brende. Men flyktningkrisen utspiller seg ikke lenger utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo eller på overfylte høyfjellshoteller raskt ominnredet til asylmottak, slik den gjorde i fjor høst.

I Hellas og Italia er det fortsatt krise, der nye og gamle båtflyktninger venter i overfylte leirer på å bli sendt videre til andre EU-land. Men i stadig større grad lykkes Europa med å skyve flyktningene tilbake over Middelhavet. I løpet av året har EU inngått returavtalen med Tyrkia, og de arbeider med å etablere lignende avtaler med land i Nord-Afrika.

Annonse