Annonse
00:00 - 23. desember 2016

Mannen som ville infiltrere IS

Han ble kjent som «den terrorsiktede Aker Solutions-ingeniøren». Nå vil Hamad Shoraidah renvaske seg, forklare sin støtte til IS. Han sier det var en dekkoperasjon, han hadde en plan.

Terrorstemplet: Han ble arrestert, ført fra jobben i håndjern, satt seks uker i varetekt. Siden ble det stille. I 18 måneder har han levd fritt, og fått reise utenlands. Nå vil han forklare seg.
Annonse

11. mai i fjor ble Hamad Shoraidah, en 49 år gammel ingeniør, tatt med til et møterom hos Aker Solutions på Fornebu. Han hadde jobbet med datainnsamling for en plattform på Johan Sverdrup-feltet da han ble oppringt av sjefen sin. I møterommet satt flere personer og ventet. Ifølge Shoraidah spurte de om nettaktivitetene hans:

– Hvorfor bruker du nettet så mye?

– Jeg har alltid to skjermer åpne når jeg jobber, det er ikke noe nytt, sa Shoraidah.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.