Annonse
00:00 - 23. desember 2016

Mannen som ville infiltrere IS

Han ble kjent som «den terrorsiktede Aker Solutions-ingeniøren». Nå vil Hamad Shoraidah renvaske seg, forklare sin støtte til IS. Han sier det var en dekkoperasjon, han hadde en plan.

Terrorstemplet: Han ble arrestert, ført fra jobben i håndjern, satt seks uker i varetekt. Siden ble det stille. I 18 måneder har han levd fritt, og fått reise utenlands. Nå vil han forklare seg.
Annonse

11. mai i fjor ble Hamad Shoraidah, en 49 år gammel ingeniør, tatt med til et møterom hos Aker Solutions på Fornebu. Han hadde jobbet med datainnsamling for en plattform på Johan Sverdrup-feltet da han ble oppringt av sjefen sin. I møterommet satt flere personer og ventet. Ifølge Shoraidah spurte de om nettaktivitetene hans:

– Hvorfor bruker du nettet så mye?

– Jeg har alltid to skjermer åpne når jeg jobber, det er ikke noe nytt, sa Shoraidah.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt