Annonse
00:00 - 23. desember 2016

I hardt vær

Annonse

Snøfare

Varsel: Bård Tufte Johansen viser skilt med politikerprofil i Åpen Post. Stillbilde: NRK

I disse Terje Søviknes-blir-minister-tider passer det seg med et dykk i arkivet, til Åpen Post-sketsjen fra rundt årtusenskiftet, der NRK-værmeldingens snørasfareskilt viste seg å også inneholde Søviknes’ litt flate, litt spisse, profil. Hovedpersonen selv kjente seg «såret over å bli latterliggjort», men faktum er at han har blitt hentet frem i folkets bevissthet hver bidige vinter, noe som kan ha bidratt til å sikre ham ministerposten. For hvem har vel klart å se på værmeldingen vinterstid uten å tenke på Søviknes? Ikke vi, og sikkert ikke Erna.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse