Annonse
00:00 - 23. desember 2016

I hardt vær

Annonse

Snøfare

Varsel: Bård Tufte Johansen viser skilt med politikerprofil i Åpen Post. Stillbilde: NRK

I disse Terje Søviknes-blir-minister-tider passer det seg med et dykk i arkivet, til Åpen Post-sketsjen fra rundt årtusenskiftet, der NRK-værmeldingens snørasfareskilt viste seg å også inneholde Søviknes’ litt flate, litt spisse, profil. Hovedpersonen selv kjente seg «såret over å bli latterliggjort», men faktum er at han har blitt hentet frem i folkets bevissthet hver bidige vinter, noe som kan ha bidratt til å sikre ham ministerposten. For hvem har vel klart å se på værmeldingen vinterstid uten å tenke på Søviknes? Ikke vi, og sikkert ikke Erna.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse