Annonse
00:00 - 11. november 2016

Setter strøm på dronepiloter

Annonse

Snart kan amerikanske droneoperatører gjøre jobben enda mer effektivt ved hjelp av elektrisk hjernestimulering, ifølge The Guardian. Fem små elektroder sender svak strøm gjennom hodeskallen for stimulere bestemte områder av hjernebarken. Målet er å forbedre de mentale ferdighetene til militært nøkkelpersonell. Nye forsøk, presentert i Frontiers in Human Neuroscience, skal vise at teknologien har «dyp effekt» og at den virker etter få minutters bruk. Det amerikanske flyvåpenet har tidligere brukt medikamenter som modafinil og ritalin til samme formål, men hjernestimulering anses som tryggere. Forskere advarer mot å prøve ut teknologien hjemme.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse