Annonse
00:00 - 18. november 2016

Lena Lindgren om virkelighetslitteratur

Kunstens frihet må forsvares uansett, skriver Lena Lindgren.

Annonse

Kjetil Jakobsen snakker om den nye ytringsfrihetskrisen på Morgenbladets podcast. Abonner gratis via Itunes eller lytt her: 

Det er uro på Parnassos for tiden, fjellet der de litterære musene bor. Det poetiske arbeidet er avbrutt av stemmer fra «det vi kaller for virkeligheten», som Hanne Ørstavik betegner det. Spesielt to grupper har omringet forfatterne – det er de levende modellene og advokatene. Den første gruppen er vanskeligst å forsvare seg mot: Marianne Bang Hansen («eks-kona» til Geir Gulliksen), Tonje Aursland («eks-kona» til Karl Ove Knausgård) og Solveig Østrem («venninnen» til Hanne Ørstavik). Men den andre gruppens nærvær virker også truende for parnasset: en rekke norske jurister har utrykt frustrasjon over forfatterne, og støtte til de levende modellene.

Annonse