00:00 - 25. november 2016

«Jeg ble hjernevasket av Gülen-bevegelsen»

Fatma Demirel Ünlü er stifter av Drammen montessoriskole, men bare på papiret. Nå forteller hun fra innsiden om Gülen-bevegelsens organisering i Norge.

Bryter med sekten: «Initiativtaker og styreleder er 24 år gamle Fatma Demirel», skrev Drammens Tidende da planene for Drammen montessoriskole ble lagt frem i 2010. I dag sier hun at det hele var et spill. Hun fulgte ordre fra den hemmelighetsfulle Gülen-bevegelsen, som hun den gang fulgte lydig «som et lam».

Hun hadde kommet i kontakt med dem på videregående. Hun var 19 år og usikker, de tilbød leksehjelp og karriereveiledning. De var selv godt utdannet, hun så opp til dem. De inviterte på hytteturer og middager. De møttes i hemmelige lokaler i Drammen, satt i grupper og leste Koranen og Fethullah Gülens tekster.

De sa at mennesket er en fugl med bare én vinge, man trengte den andre vingen – utdanning – for å fly.

Annonse