Annonse
00:00 - 11. november 2016

Frykt på campus etter Clintons fiasko

Ledelsen ved Chatham-universitetet i Pennsylvania måtte gi krisehjelp til studentene etter Trumps valgseier.

Annonse

– Mange av studentene hos oss har reagert kraftig på valgresultatet. De er veldig bekymret, og noen av dem føler seg truet, sier Dana Brown, som er amanuensis i statsvitenskap og leder av Pennsylvania senter for kvinner og politikk ved Chatham-universitetet i Pittsburgh. Hillary Clinton tapte med kun 68 236 stemmer for Donald Trump i Pennsylvania, hvor hun på forhånd regnet med å vinne. Brown mener at Clinton tapte delstaten blant annet fordi hun ikke drev valgkamp i de mer spredtbygde områdene dominert av arbeiderklasse.

– Hun konsentrerte kampanjen om de to store byene Pittsburgh og Philadelphia og overlot områdene imellom til sin motstander. Hun dro aldri til forstedene eller områder der velgermassen var delt. Det var et feiltrinn, sier Brown.

Hadde nederlaget noe å gjøre med at hun er kvinne?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse