Annonse
00:00 - 11. november 2016

Forskere fortviler

Annonse

Advarslene om global oppvarming er ifølge Donald Trump «bullshit» og «svindel», et kinesisk påfunn for å skade amerikansk næringsliv. Han er vaksineskeptiker, tror vindmøller er helseskadelige og mener sparepærer er kreftfremkallende. «Trump blir vår første antivitenskapelige president», uttaler Michael Lubell, leder for American Physical Society, til Nature, som har innhentet reaksjoner på valget fra forskermiljøene. Enkelte advarer mot at utenlandsk talent nå vil vegre seg for å forfølge forskerkarrierer i USA, og flere europeiske og kanadiske forskere sier de nå vil forlate USA.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.