Annonse

Annonse

00:00 - 18. november 2016

Den gode algoritmen

Vil vi at IT-selskapene skal programmere en bedre samfunnsdebatt for oss?

Ekkokammer: Facebooks konsersjef, Mark Zuckerberg, nekter for at falske nyheter som ble spredd gjennom hans selskap, påvirket valget i USA. Her er et bilde han delte av seg selv fra Mobile World Congress. Det har fått 652 000 likes. Faksimile: Mark Zuckerberg/Facebook

Kjetil Jakobsen snakker om den nye ytringsfrihetskrisen på Morgenbladets podcast. Abonner gratis via Itunes eller lytt her: 

 

Den store selvransakelsens tid har begynt. Etter beskyldningene om at Facebook og Google påvirket resultatet i det amerikanske valget ved å la falske nyhetssider å spre innholdet sitt gjennom nettopp Facebook og Google, ser selskapene ut til å gå i seg selv: Google har bestemt seg for ikke lenger å tillate falske nyhetssider å betale for gode plasseringer i søkeresultater. Og selv om Mark Zuckerberg påstår at Facebook ikke påvirket presidentvalget, viser undesøkelser fra Buzzfeed News at falske nyhetssaker ble spredd mer enn ekte saker på Facebook mot slutten av valgkampen. Opprørske ansatte i selskapet har derfor startet en intern innsatsgruppe for å stoppe falske nyhetssider, i tillegg til at selskapet i det stille har justert retningslinjene sine.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse