Annonse
00:00 - 04. november 2016

Aslak Bonde om politisk kannestøperi

KrF gjenoppretter de siste tiårenes normaltilstand og Støres statsminister-sjanser styrkes på to måter, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Mange spørsmål vil stå ubesvart også etter helgens landsstyremøte i Kristelig Folkeparti. Men en ting er klart: Erna Solbergs og Høyres drøm om å danne en firepartiregjering er lagt i grus. KrF vil ikke samarbeide med Fremskrittspartiet i regjering. Venstre venter trolig til vårens landsmøtet med å fatte det formelle vedtaket, men det er heller ikke noen tvil om hvor det partiet vil landet. Selv om den politiske avstanden mellom Venstre og KrF har økt i de siste tre årene, er de i et skjebnefellesskap.

 

De to partiene må velge likt i regjeringsspørsmålet, fordi det bare er ved å opptre samlet at de kan gjøre seg håp om å få kastet Frp ut av regjeringskontorene. Deres mål er å få Erna Solberg til å velge dem som regjeringspartner i stedet for Frp. Da trengs det muskler og størrelse. Høyre-lederen må nemlig tvinges til å velge – hennes holdning er foreløpig å si ja til alle borgerlige partier som ønsker seg inn i regjering.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.