00:00 - 04. november 2016

Alle skal bli glade

Tillitsvalgte i industrien truer med utmeldelse dersom LO går for varig vern mot oljeboring. LO-leder Gerd Kristiansen tar ikke trusselen alvorlig.

Kampåret 2017: Det blir kamp om oljeboring utenfor Lofoten på LO-kongressen i mai, og kamp om regjeringsmakten i september. LO-leder Gerd Kristiansen er beredt.

– Fem LO-forbund går inn for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, og ledende medlemmer av to industriforbund truer med utmelding hvis de fem får viljen sin. Er det klart for det store oljeslaget i LO?

– Nei, jeg tror ikke det. I forkant av en kongress har vi alltid store diskusjoner. Det er kommet inn over 2000 forslag til kongressen i mai, jeg har nettopp fått dem på bordet. De spenner fra det helt ukontroversielle til ting som er skikkelig kontroversielt. Styrken i LO-fellesskapet er at vi diskuterer så fillene fyker, og så klarer vi å ramle ned på løsninger som ikke skader noen.

– Fagforbundet, ditt eget forbund med helsefagarbeidere, sykepleiere og ingeniører blant medlemmene, som er det største LO-forbundet, går inn for et varig vern.

Annonse