00:00 - 21. oktober 2016

Teknologien og grønsken

Vi fikk 2G og 3G. Vi har 4G og får 5G. Men antennene er det ingen som vasker.

Briskeby Brannstasjon: Her står vi med alt, forklarer dekningsdirektøren.

Det er ikke et tegn på god mental helse at man er opptatt av antenner. Men det er blitt umulig å passere basestasjonene til Telenor uten å tenke på Zalo. Det er tusenvis av dem, ingen blir tatt ned når nye generasjoner kommer opp, så derfor har jeg lenge hatt lyst til å ta en tur med bøtte og stålull ned til min nærmeste basestasjon, den ligger i Konowsgate i Oslo, ved utgangen av en tunnel. Og jeg er sikker på at det rykker i dere på Briskeby også, i alle fall de av dere som bor høyt og har utsikt til taket på Briskeby brannstasjon, for det er den plasten, vet du, den vi kjenner fra hagemøblene og ikke minst putekassene, og da særlig lokket og de andre ruglete feltene: Plasten som mister glansen og blir porøs, får jordslag og blir anløpen av alger, sopp, mugg og grønske. Det er den som omkapsler telenettet, ja, nettet, rett og slett.

– Grønske? Det er tidens tann. Du kan ikke vaske dem uten at du skrur av senderne, sier Bjørn Amundsen, han er dekningsdirektør i Telenor.

– Jeg skal ikke vaske dem uten å skru av senderne, forsikrer jeg. – Men hvordan skrur jeg dem av?

Annonse