Annonse
00:00 - 07. oktober 2016

Slotnæs: Blankpolert, lårkort, prangende

Cecilia Brækhus fikk oss nesten til å glemme det, men proffboksing er dirty business, skriver Marit K. Slotnæs.

Illustrasjon: Marvin Halleraker www.marvin.no
Annonse

Var det frykt jeg så i Anne-Sophie Mathis’ ansikt? Tre minutter og fem sekunder, så var den over, den første profesjonelle boksekampen i Norge på over 30 år. At proffboksing i Norge aldri ville blitt tillatt om Cecilia Brækhus var noe mindre sjarmerende, er vel opplagt. Ved siden av den glamorøse Brækhus på forhåndsoppstillingen av de to utenfor ringen, fremsto den fire år eldre Mathis som en uflidd og sjenert bomsedeise. Men det er tv-bildene av Erna Solberg og Cecilia Brækhus sammen i bokseringen etterpå, som har skapt debatt denne uken. Hva kan være galt med å klemme en hoppende glad vinner foran et ellevilt norsk publikum?

 

Siden regjeringen opphevet forbudet mot proffboksing i Norge for nesten to år siden, har forskriften likevel satt klare begrensninger for hvordan boksing og andre knockout-idretter skal utøves her i landet. Den 16. september i år bekreftet kulturministeren at en slik forskrift ikke lenger ville stå i veien for Brækhus. Regjeringen endret forskriften som inntil da hadde sagt at idretter med knockout kun er tillatt frem til man er 34 år, og at kamptiden er begrenset til tolv minutter. Det skulle nå endres til 40 år og 36 minutter. Norge gjorde som nesten alle andre land i verden. Endelig kunne det arrangeres proffboksing også her til lands.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.